perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäisiloa!


Pidän juhlapyhistä. :) Miten otollinen aika olla yhdessä, kaikessa rauhassa, ilman arjen tuomaa kiireen painetta. Ja miten loistava syy askarrella ja askaroida. Kaikista suloisimpia ja sydäntä lämmittäviä ovat aina lasten tekemät askartelut. Säilytän ne aina huolellisesti pahvilaatikoissa varastossa vuodesta toiseen. Joka vuosi sinne ilmestyy uusia joten pääsiäiskoristeitakin meillä alkaa olla jo melkoinen kokoelma.



Juhlapyhät vaativat tietenkin omat ruokansa. On ihanaa suunnitella jo etukäteen tulevia ruokailuja, leipoa ja laittaa. Pääruokana meillä oli tänään mieheni bravuuri, hän teki pihvejä valkosipulikermaperunoin, lammas jätettiin jälleen suosiolla kokeilematta. Päiväkahville leivottiin lasten kanssa valkosuklaa-lime rahkapullia.




Vaikka viime viikkoina töissä onkin pitänyt melkoista huisketta, olen iltaisin innostunut väsäämään vielä pääsiäisyllätyksiä lapsille heidän nukkumaanmenonsa jälkeen. On rentouttavaa istua hiljaisuudessa, tehdä käsitöitä ja antaa ajatusten lainehtia laidasta toiseen.




Näitten suloisten pääsiäispupujen ohje löytyi Novita-lehdestä. Ohje on äärimmäisen helppo, tarvitset vain Huopanen-lankaa (edelleen suosin tätä Fritidsgardenia paremmin) ja virkkuukoukun. Vartaloon luodaan aloitusketjuksi 22s ja virkataan spiraalina kunnes vartalon korkeus on 7cm. Ommellaan aukko umpeen. Päätä varten luodaan 10 s ja virkataan spiraalina 3 cm verran. Ja ommellaan pääty kiinni. Sitten päähän työnnetään huovutusvillaa ja ommellaan kiinni vartaloon. Vartalon sisälle työnnetään muovia ja ommellaan se huovuttamattomalla langalla kiinni. Näin aukko ei huovutu umpeen ja pupusesta saa vaikka kivan pääsiäismunakätkön! 40 astetta ja pesukoneeseen. Kuivumisen jälkeen on hyvä harjata pupu jotta karvat nousisi pehmoisen pörheäksi.

Nautinnollista pääsiäistä!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti