torstai 20. joulukuuta 2012

Joulustressiä....

...jota EI ole. Ihme ja kumma. Tämä hytkähdyttävä tunne on pysäyttänyt minut jo moneen kertaan. En osaa sen kummemmin eritellä mitä olisin tänä vuonna tehnyt erilailla. Päinvastoin, tuntuu että olen leiponut enemmän ja pehmeitä paketteja on syntynyt melkoinen pino rakkaille ihmisille. Silti, vielä kertaakaan, en ole ollut joulun takia stressaantunut. Liekö taika siinä että olin fiilistellyt joulun valmiiksi jo lokakuussa ja tehnyt hissukseen ajan kanssa kaikenlaista, paineita ottamatta? Vai siitä kokonaisvaltaisesta hyvänolontunteesta kun asiat on mukavasti ja mallillaan? Niin tai näin, harvinaista minulta, piti ihan itsekin istahtaa kahvikupin ääreen sitä tuumailemaan. Tässä vaiheessa vuotta olen yleensä jo raivopäisenä itkun kanssa kirjoittanut listaa tekemättömistä töistä.

Ja nyt tänä vuonna, hyvät naiset ja herrat, olen kaiken tehnyt. Joulu saa puolestani tulla, tämän paremmin en sitä osaisi valmistella. Enkä todellakaan (jälleen täysin luonteeni vastaisesti) ala surkuttelemaan mitä OLISI voinut vielä tehdä. Nyt ompi hyvä näin.

Tänään oli tonttuhommien päivä. Tekaistiin itse metritolkulla lahjapaperia. Ja mikäs homma siinäkään oli kun oli enemmän kuin reipas kaveri.




Lapset ovat tehneet kouluissa ihastuttavia koristeita. Nämä veikeät tonttuset saa aina sydämmessä onnentunteen läikähtämään ja saavat ansaitsemansa paraatipaikan nyt ja tulevina jouluina.



Olen jo monena jouluna haaveillut seimiasetelmasta. En ole kuitenkaan kauppojen valikoimasta juuri sitä oikeaa löytänyt jonka olisin halunnut. On minulla yksi lasinen josta kyllä pidän todella paljon, mutta tämä oli unelmieni täyttymys: esikoiseni oli askarrellut koulussa niin mieltä liikuttavan seimiasetelman! Se sopi kuin nakutettu omien enkelijoukkioidemme suojaan.


... ja yhtäkkiä heidän ympärillään oli suuri joukko enkeleitä...


Tänään paistelin myös viimeiset joululeivonnaiset.



Ja maistelin. Vieläpä hyvässä seurassa!


Ihanan tunnelmallisen jouluhössötyspäivän kruunasi ihana poika Lokakuu joka kävi joulutervehtimässä tätiään.

Tähän suloiseen tunnelmaan on hyvä jäädä, kun kotona tuoksuu leivonnaiset, hyasintit ja miedosti vauveli.

 Tähän suloiseen kuvaan on hyvä päättää tämän päivän blogi.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti